Filmbiblioteket Viddla

Filmbiblioteket Viddla

Se film när det passar dig på din dator, mobil eller surfplatta!

Låna film gratis med Viddla. Du kan strömma film direkt till TV, surfplatta, dator eller telefon. Allt du behöver är att välja film, och låna med lånekort och pinkod.

För att se en film på Viddla.se behöver du ett lånekort med PIN-kod och internetuppkoppling. Viddla fungerar endast om du befinner dig i Sverige.

 

1. Välj film på viddla.se

2. Klicka på ”Spela film”

3. Välj Gnesta bibliotek aktivera ditt lån med lånekortsnummer/personnummer och pinkod och spela upp filmen

Till Viddla.se

Du kan låna 4 filmer per månad och lånetiden per film är 48 timmar.

Du behöver inte lämna tillbaka en e-film. När lånetiden gått ut kan du inte se filmen längre. Om du vill se om eller fortsätta se filmen efter mer än 48 timmar så förbrukas ett nytt lån.

För att biblioteket ska kunna planera sin budget för strömmad film sätts en gräns för hur många filmer som kan lånas. Om den gränsen överskrids så stoppas utlånen av strömmad film till nästa kalendermånad, oavsett om vissa låntagare har lån kvar att förbruka i Viddla.

 

Bra att veta

Biblioteket kan inte direkt påverka vilka filmer som man kan låna. Om du vill önska en film så kan du skriva till viddla@btj.se.

Viddla har ålderskontroll så barn kan inte låna film som är för vuxna.

Genom att klicka på rubriken LOGGA IN på viddla.se kan du skapa ett användarkonto om du vill, det är inget krav men ger en rad fördelar som du kan läsa mer om i Viddlas Frågor och svar.

Viddla finns också att ladda ner som app i Apples App Store. Viddla fungerar även för mobiler och surfplattor från andra tillverkare, då rekommenderas webbläsaren Chrome.

 

Behöver du hjälp?

Vill du veta mer om Viddla eller har du problem med dina e-lån?
Här hittar du svar på vanliga frågor om Viddla.

 

Sök

Språk