Litteraturfredag på biblioteket

Varje fredag har vi fokus på litteratur då vi pratar om böcker och läsning på olika sätt. Här kan du se vad som händer på litteraturfredagarna den här månaden. Du behöver inte föranmäla dig till någon av träffarna. Välkommen!

 

Fredag 5 maj kl. 13-14 
Bokcafé med boktips

Har du läst någon bra bok som du vill tipsa om? Eller vill du ha inspiration till ny läsning? Kom till bibliotekets bokcafé och samtala om läsning och litteratur. Biblioteket bjuder på fika. Drop in. 

 

Fredag 12 maj kl. 14-15 
Shared Reading

Vi läser tillsammans och pratar om våra tankar kring det vi läser. Bibliotekets läsledare väljer ut texter och leder samtalet. Du behöver inte förbereda dig innan eller ha några förkunskaper. Metoden Shared reading handlar om att uppleva läsning tillsammans. Biblioteket bjuder på fika

 

Fredag 19 maj kl. 14-15 
Lättläst bokcirkel

För dig som vill träna din svenska och för dig som vill hjälpa andra att bli bättre på svenska. Vi läser och pratar om lättlästa texter och böcker. Vi fikar och pratar svenska tillsammans. Biblioteket bjuder på fika. 

 

Fredag 26 maj kl. 14-15 
Bokcirkel: Kristina Lugn

Kristina Lugns poesi och dramatik handlar ofta om skevheter i tillvaron. Hon skrev om ensamhet, kärlek och ångest med både humor och bottendjupt allvar på samma gång. Du väljer själv vilka av Kristina Lugns texter du ska läsa till träffen. Biblioteket bjuder på fika.

Sök

Språk