Inköpsförslag & fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kanske vi kan köpa in den, eller beställa den från ett annat bibliotek.

Kontrollera först om boken finns hos oss genom att söka efter den här på webbplatsen.

 

Inköpsförslag

När du loggat in syns ett formulär nedan där du kan skriva ditt inköpsförslag. Fyll i så mycket du kan i formuläret. Ju mer information vi får, desto lättare blir det för oss att ta ställning till förslaget.
Du får ett meddelande om det du föreslagit köpts in och det kommer automatiskt att reserveras för dig.

 

Fjärrlån

Om boken finns hos oss men är utlånad just nu kan vi inte fjärrlåna den, men du kan göra en reservation om du vill stå i kö på boken.

Om du söker böcker om ett visst ämne och kommer fram till att vi inte har någon bok som passar kan du söka vidare på Libris: www.libris.kb.se.
Libris är en nationell söktjänst med information om titlar på svenska universitets-, högskole- och forskningsbibliotek samt ett flertal folkbibliotek. Här finns bland annat böcker, tidskrifter, artiklar, kartor, affischer, noter och elektroniskt publicerat material. 

 

Vad fjärrlånar vi inte?

  • Artiklar
  • Tidskrifter
  • Böcker vi redan har
  • Filmer


Hur lång tid tar det innan jag får mitt fjärrlån?

Tyvärr går det inte att säga hur lång tid det tar att få sitt fjärrlån. Det kan dröja allt mellan två dagar upp till några månader. Vanligast är dock ca en vecka.

Hur begär jag ett fjärrlån?

Logga in för att skicka en fjärrlåneansökan via formuläret nedan eller mejla din förfrågan om fjärrlån till fjarrlan@gnesta.se.

Kostar det att fjärrlåna?

Nej. Det är gratis att fjärrlåna. Hämtar du inte ut ditt fjärrlån i tid tas dock en avgift för outhämtade fjärrlån. Avgiften är tio kr per outhämtat fjärrlån och tas om ett fjärrlån inte hämtas ut inom sju dagar.

 

Inköpsförslag/Fjärrlån

Sök

Språk