Läsa på olika sätt

Läsa på olika sätt

Biblioteket erbjuder böcker i flera olika former så att alla ska kunna läsa.

Läsa på många sätt
 

Det finns många olika sätt att läsa på. Om du har svårt att läsa en tryckt text så finns det hjälpmedel eller olika typer av böcker som vi på biblioteket kan hjälpa dig med. Vi hjälper dig att hitta ditt sätt att läsa.

 

Talböcker och Legimus
 

Talböcker är inlästa för personer med läsnedsättning. Nya talböcker framställs i DAISY-format som gör att de går att bläddra och söka i och de ryms ofta på en enda cd-skiva. Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker och Daisy-spelare på biblioteket. Det går också att lyssna på talböckerna i spelare som tar mp3-format.

Du som har en läsnedsättning kan också få ett Legimuskonto. Då kan du ladda ner talböcker på egen hand direkt till din telefon eller dator. Legimus är Myndigheten för Tillgängliga Mediers (MTM) digitala bibliotek med mer än hundratusen böcker. Ta kontakt med biblioteket så hjälper vi dig att registrera ett Legimuskonto. Mer information om Legimus finns på www.legimus.se

 

Storstil

För dig som börjar få svårt att läsa vanliga böcker på grund av synnedsättning kan biblioteket erbjuda böcker med extra stor stil.

LättLäst


Många tycker det är svårt att läsa mycket text. På biblioteket finns lättlästa böcker med kortare meningar och ord som är lätta att läsa och förstå. Vi prenumererar på 8sidor – en nyhetstidning på lättläst svenska.

Sök

Språk