Lånekort

Lånekort

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera böcker och annat på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.

Lånekortet gäller på biblioteken i Gnesta kommun. Lånekortet är en personlig värdehandling och du är ansvarig för det som lånas. Är du vårdnadshavare och ditt barn har ett lånekort är du ansvarig för barnets lån. Be biblioteket att spärra kortet om du tappar bort det. Om du har glömt ditt lånekort kan du låna med ditt personnummer och pinkod. En ny pinkod kan du få via biblioteket, kontakta oss så löser vi det.

Om du skaffar ett lånekort via länken på denna webbplats får du ett tillfälligt kort som gäller i 7 dagar. Med det kan du ställa dig i kö på böcker. Du loggar in genom att använda ditt personnummer och den pinkod du valt. För att få ett riktigt lånekort behöver du besöka biblioteket och visa upp en giltig id-handling inom 7 dagar.

Om du inte har en adress eller ett svenskt personnummer kan du inte använda formuläret här på webbplatsen. Kom in till biblioteket så hjälper vi dig att få ett lånekort. Ta med dig ditt LMA-kort eller en annan identitetshandling.

Här kan du skaffa lånekort online.

Sök

Språk