Låna e-böcker och e-ljudböcker

Gnesta bibliotek erbjuder ett stort urval av både e-böcker och e-ljudböcker som du kan ladda ner och läsa på din dator, surfplatta eller mobil.

Hur gör jag för att låna e-böcker och e-ljudböcker?

För att låna behöver du ditt bibliotekskort/personnummer och pinkod. Du lånar direkt från denna webbplats eller via appen Biblio.

Hur hittar jag e-böckerna/e-ljudböckerna?

För att hitta e-böcker och e-ljudböcker söker du i sökrutan här på webbplatsen. Gå in på utökad sökning och välj filtret e-bok/e-ljudbok. Du kan även söka efter e-böcker och e-ljudböcker direkt i appen Biblio.

Hur många e-böcker/e-ljudböcker får jag låna?

Du får låna max 4 e-böcker/e-ljudböcker på 7 dagar.

Hur länge får jag ha e-boken/e-ljudboken?

Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. Återlämning sker automatiskt när lånetiden gått ut. Du kan alltså inte själv lämna tillbaka boken. Om du vill fortsätta läsa eller lyssna på boken när lånetiden gått ut kan du låna den igen direkt.