E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker och e-ljudböcker kan du låna när du vill - direkt till din dator, telefon eller surfplatta!

Låna e-böcker och e-ljudböcker

Gnesta bibliotek erbjuder ett stort urval av både e böcker och e ljudböcker som du kan ladda ner och läsa på din dator, surfplatta, läsplatta eller mobil.

Hur gör jag för att låna e-böcker och e-ljudböcker?

För att låna behöver du ditt bibliotekskort och pinkod. Du lånar direkt från denna webbplats eller via appen Biblio. Läs mer om Biblio på den här sidan.

Hur hittar jag e-böckerna/e-ljudböckerna?

För att hitta e-böcker och e-ljudböcker söker du i sökrutan här på webbplatsen. Gå in på utökad sökning och välj filtret e-bok/e-ljudbok.

Hur många e-böcker/e-ljudböcker får jag låna?

Du får låna max 4 e-böcker/e-ljudböcker på 7 dagar.

Hur länge får jag ha e-boken/e-ljudboken?

Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. Återlämning sker automatiskt när lånetiden gått ut. Du kan alltså inte själv lämna tillbaka boken. Om du vill fortsätta läsa eller lyssna på boken när lånetiden gått ut kan du låna den igen direkt. Du får låna max 4 e-böcker/e-ljudböcker på 7 dagar.